Supă de linte cu dovlecei
Ingrediente pentru Supă de linte cu dovlecei
200 g linte roșie
2 linguri ulei
2 cepe
2 morcovi
2 dovlecei mici
1 conservă roții tocate în suc propriu
apă caldă
1-2 linguri mărar proaspăt tocat
frunze pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt.
Morcovii și dovleceii se curăță de coajă se spală și se taie cubulețe.
Ceapa se călește în ulei până devine aurie,
Se adaugă morcovii și dovleceii și se amestecă.
Se adaugă lintea clătită în 2-3 ape și se amestecă.
Se adaugă apă călduță până să acopere toate legumele cu 2-3 cm.
Se lasă la foc potrivit 10-15 minute.
Se adaugă o conservă cu roșii tocate și se amestecă.
Se mai lasă pe foc 10 minte.
Dacă este nevoie se mai adaugă apă călduță.
Se condimentează cu sare.
Mărarul se adaugă numai după ce s-a strins focul.
În momentul servirii se mai adaugă frunzulițe de pătrunjel.
Comentarii
Trimiteți un comentariu