DA, urzicile se pot congela
Dacă vă plac foarte mult urzicile și doriți să mâncați și peste an, aflați că acestea se pot congela fără să-și piardă foarte mult din vitamine și minerale.
Ingrediente: Urzici
Mod de preparare:
Se îndepărtează rădăcinile îngroșate .
Se pun în apă pentru 10 minute.
Se clătesc cu multă apă.
Se pune apă la fiert.
Când apa clocotește, adăugăm urzicile pentru 2-3 minute, doar pentru a se înmuia.
Se scot într-un bol cu apă rece ( se pot pune chiar câteva cuburi de gheață să fie apa foarte rece).
Se folosește apa rece pentru a se opri fierberea și a se păstra culoarea verde.
Se pun la scurs.
După ce s-a scurs toată apa, se pun în pungi, se sigilează apoi se dau la congelator.
Se pot păstra la congelator pentru maxim 1 an în congelator nofrost ( care nu face gheață) Dar ar fi păcat să le ținem 1 an, când apar între timp cele proaspete.
Comentarii
Trimiteți un comentariu