Dacă vă place spanacul, frunzele de sfeclă roșie o să vă placă și mai mult.
Am optat de data aceasta pentru un sote cu aceste frunze minunate și pline de vitamine.
Ingrediente pentru Ouă ochiuri cu sote de frunze de sfeclă roșie - 1 porție
2 ouă
frunzele de la o sfeclă roșie
1 lingură ulei pentru prăjit
1 lingură unt
zeama de la un sfert de lămâie
sare
piper
Mod de preparare:
Frunzele de sfeclă roșie se spală.
Se folosesc doar frunzele, tijele fiind ațoase.
Într-o tigaie neaderentă se încălzește la foc mic jumătate de lingură de ulei cu jumătate lingură de unt.
Se adaugă ouăle și se acoperă cu capac.
Se lasă la foc mic 3-4 minute sau până când albușul este complet gătit, iar gălbenușul este moale.
În altă tigaie neaderentă se încălzește la foc mic cealaltă jumătate de lingură de ulei cu jumătate lingură de unt.
Se adaugă frunzele de sfeclă roșie și se amestecă până se inmoaie.
Când sunt gate se stropesc cu zeama de lămâie.
Se scot pe o farfurie împreună cu cele 2 ouă.
Se condimetează cu sare și piper.