Ingrediente pentru rețeta: Chifteluțe de năut - un alt fel de Falafel
250 g năut fiert - o conservă
3-5 căței de usturoi,
1 ou,
2 linguri făină,
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu,
1 linguriță de chimion
1 linguriță de semințe de coriandru măcinate
1 linguriță de semințe de coriandru măcinate
o legătură de pătrunjel
sare,
piper,
piper,
ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Pentru varianta rapidă se poate folosi năut din conservă.
Pentru varianta complexă, se folosește năut uscat.
Acesta se lasă la înmuiat peste noapte.
A doua zi dimineața boabele de năut vor fi umflate.
Se pun la scurs.
Punem într-un mixer (tocător sau chiar mașina de tocat) năutul și 2-3 linguri de lichid și amestecăm până obținem o pastă fină.
Adăugăm usturoiul, oul, făina, bicarbonatul de sodiu, chimionul și semințele de coriandru zdrobite și pisate anterior într-un mojar.
Mai mixăm până la încorporarea tuturor ingredientelor.
Adăugăm pătrunjelul tocat și condimentăm cu sare și piper.
Se pune uleiul pe foc.
Ajutându-ne de o linguriță cu coada lungă, se pun la prăjit pe rând, pentru 3-4 minute sau până se rumenesc frumos.
Se scot pe un prosop de bucătărie să se elimine surplusul de grăsime.
Se pot servi cu un sos de roșii picant.