Cum prepari anghinarea

Prepararea anghinarei poate părea complicată la început, dar cu câțiva pași simpli, devine ușor de gătit.


Ingrediente pentru rețeta Cum prepari anghinarea

anghinare proaspătă
1-2 lămâi
sare
apă
5 câței de usturoi

Mod de curățare:

Se rup 2-3 straturi de frunze exterioare.
Se taie vârful frunzelor cu o foarfecă de bucătărie.


Se taie tija la bază.
Se taie vârful anghinarei.
Pentru a nu oxida se feacă cu lămâie.



Se taie în două pentru a se curăța puful de deasupra inimii cu ajutorul unei lingurițe.



 Se pune într-un bol cu apă și cu felii de lămâie.



Mod de gătire:

Se umple o oală mare  cu apă.
Se adaugă 1 linguriță de sare, câteva felii de lămâie și 5 câței de usturoi.
Se adaugă anghinarea.
Se fierbe 30 minute.
Este gata când frunzele se desprind foarte ușor.

Anghinarea se poate găti și la aburi pentru 50-60 minute.

Mod de consumare:

Se trage frunzele una câte una și se înmoaie în sosul preferat, care poate fi mujdei, maioneză, unt topit, sos Aioli.
Se trage pulpa de la bază cu dinții.
După terminarea frunzelor, rămâne inima care este cea mai delicioasă, 

Poftă bună!

Comentarii

Postări populare