Cum prepari anghinarea
Prepararea anghinarei poate părea complicată la început, dar cu câțiva pași simpli, devine ușor de gătit.
Ingrediente pentru rețeta Cum prepari anghinarea
anghinare proaspătă
1-2 lămâi
sare
apă
5 câței de usturoi
Mod de curățare:
Se rup 2-3 straturi de frunze exterioare.
Se taie vârful frunzelor cu o foarfecă de bucătărie.
Se taie vârful anghinarei.
Pentru a nu oxida se feacă cu lămâie.
Se taie în două pentru a se curăța puful de deasupra inimii cu ajutorul unei lingurițe.
Se pune într-un bol cu apă și cu felii de lămâie.
Mod de gătire:
Se umple o oală mare cu apă.
Se adaugă 1 linguriță de sare, câteva felii de lămâie și 5 câței de usturoi.
Se adaugă anghinarea.
Se fierbe 30 minute.
Este gata când frunzele se desprind foarte ușor.
Anghinarea se poate găti și la aburi pentru 50-60 minute.
Mod de consumare:
Se trage frunzele una câte una și se înmoaie în sosul preferat, care poate fi mujdei, maioneză, unt topit, sos Aioli.
Se trage pulpa de la bază cu dinții.
După terminarea frunzelor, rămâne inima care este cea mai delicioasă,
Comentarii
Trimiteți un comentariu