Chifteluțe marinate

 


Ingrediente pentru rețeta Chifteluțe marinate

500 g carne tocată de porc,
1 ceapă
2-3 căței de usturoi
1 ou
1 lingură pesmet
1 linguriță verdeață uscată (poate fi și oregano, mărar, pătrunjel, cimbru sau măghiran)
sare
piper

pentru sos:
1 ceapă
2-3 căței de usturoi
2-3 linguri ulei
o conservă roșii tocate în suc propriu
1-2 frunze dafin
1 linguriță zahăr - opțional
sare
piper

ulei pentru prăjit


Mod de preparare:

Ceapa și usturoiul se curăță și se toacă mărunt.
Se amestecă până la omogenizare, carnea cu ceapa și usturoiul, pesmetul, oul și verdeața.
Se condimetează cu sare și piper.

Se formează chifteluțe.
Au iețit 20 chifteluțe mai mici.


Se prăjesc pe rând, pe ambele părți în ulei încins. 
Se scot pe un platou când sunt gata.


În altă tigaie se călește ceapa tocată mărunt până devine aurie.
Se adaugă usturoiul tocat mărunt, roșiile și 1 cană cu apă.
Se adaugă frunzele de dafin și se condimentează cu zahăr, sare și piper.

Se adaugă în sos chifteluțele și se lasă la foc mic 20-30 minute.

 

Se servesc fierbinți cu piure de cartofi sau paste.

Poftă bună!