Antricot de vită la grătar

 

Ingrediente pentru Antricot de vită la grătar

antricot de vită - 2 buc  pentru 2 persoane
cimbru/măghiran
sare
piper
unt

Mod de preparare:

Carnea se scoate din frigider cu minim 30 minute înainte de gătire.
Încingem grătarul/ grillul.
Se pune carnea pe grătarul încins.



Vita este mult mai bună dacă se face în sânge (sau mediu) - 1-2 minute pe fiecare parte, sau 3-4 minute pentru o friptură bine făcută, în funcție de puterea focului și de grosimea cărnii.
Cu cât se lasă mai mult, cu atât se întărește mai tare.



Se scoate pe un platou și se lasă 3-4 minute.
Ficare bucată de friptură se freacă cu o câte o bucățică de unt tăvălită prin cimbru sau măghiran și se condimentează cu sare și piper după gust.
Vă recomand să încercați și piperul roșu. merge de minute cu friptura de vită.
Ca și garnitură puteți încerca:
- cartofi copți/gratinați
- sparanghel
- salată de rucola
- salată de andive

Poftă bună!