Sos de leurdă cu caju
Ingrediente pentru Sos de leurdă cu caju
150 g leurdă - 3 legături
75 g caju
100 ml ulei de măsline extravirgin
zeama de la 1 lămâie
sare
piper
Mod de preparare:
Se pun frunzele de leurdă înt-un castron cu apă rece și o lingură oțet.
Se clătesc bine și se pun într-o strecurătoare.
Se taie un pic din codiță, dar nu toată.
Cu ajutorul unui robot de bucătărie/blender măcinăm caju.
Adăugăm zeama de lămâie și frunze de leurdă.
Nu vor încăpea toate odată, se adaugă treptat ce se toacă.
Adăugăm uleiul de măsline.
Condimentăm cu sare și piper.
Mai mixăm 2-3 secunde și gata sosul.
Se poate servi cu crackers, cu paste, cu cartofi și lista poate continua.
Se poate ține și la frigider până la folosire.
Comentarii
Trimiteți un comentariu