Sos de leurdă cu caju

Ingrediente pentru Sos de leurdă cu caju

150 g leurdă - 3 legături
75 g caju 
100 ml ulei de măsline extravirgin
zeama de la 1 lămâie
sare
piper

Mod de preparare:

Se pun frunzele de leurdă înt-un castron cu apă rece și o lingură oțet.


Se clătesc bine și se pun într-o strecurătoare.
Se taie un pic din codiță, dar nu toată.
Cu ajutorul unui robot de bucătărie/blender măcinăm caju.


Adăugăm zeama de lămâie și frunze de leurdă.
Nu vor încăpea toate odată, se adaugă treptat ce se toacă.
Adăugăm uleiul de măsline.
Condimentăm cu sare și piper.
Mai mixăm 2-3 secunde și gata sosul.

Se poate servi cu crackers, cu paste, cu cartofi și lista poate continua.


Poftă bună!

Se poate ține și la frigider până la folosire.

Comentarii

Postări populare