Ingrediente pentru Friptură de miel la cuptor
2-3 kg carne de miel,
2-3 fire de ceapă verde,
2-3 fire de usturoi verde,
măghiran.
rozmarin,
300 ml de vin alb,
300 ml apa,
1-2 linguri ulei
sare,
piper
Mod de preparare:
Carnea se spală, se taie în bucăți mai mari, se condimetează cu rozmarin, măghiran, sare și piper.
Punem carnea într-o tavă ce poate fi pusă la cuptor.
Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se pune în tavă
Stropim cu ulei.
Adăugăm vinul alb și apa în tavă.
Acoperim cu folie și dăm la cuptor la 180 grade C pentru o oră.
După o oră scoatem folia și introducem din nou la cuptor pentru 30 minute.
Scoatem tava și întoarcem friptura.
Se dă la cuptor pentru alte 30 minute.
Dacă este frumos rumenită, se poate scoate.
Dacă vreți mai rumenită, se mai lasă în cuptor 15-20 minute.