Drob de miel

 

Ingrediente pentru Drob de miel

inima, ficat, rinichi, plămân de miel aproximativ 2 kg organe miel
8 ouă fierte
8 ouă crude
4 legături de ceapă verde
3 legături mărar
3 legături pătrunjel
2-3 linguri pesmet
sare
piper
ulei
prapur miel

Mod de preparare:

Organele de miel se spală  bine cu apă rece.
Se pun la fiert în apă cu sare pentru 15-20 minute de când dă în clocot.
Se va înlătura spuma.
Se pun la fiert 4 ouă pentru 10 minute de când clocotește apa.
Când organele sunt gata, se vor scoate și se lasă la răcit. 
Pătrunjelul și mărarul se spală, se înlătură codițele și se toacă mărunt.




Ceapa verde se spală și se toacă mărunt. Partea verde se taie mai mare de 2 cm și partea albă se taie de 0,5 cm.



Ceapa se va căli în 2-3 etape în 2-3 linguri ulei - fiecare etapă în câte o lingură de ulei.
Ceapa călită va da un gust dulceag și mult mai bun drobului.


Când organele s-au răcit se dau prin mașina de tocat.


Se amestecă cu verdeața tocată, ceapa călită, pesmetul și cele 8 ouă.



Se condimentează cu sare și piper.

În 2 tavi de chec unse cu puțin ulei, se aranjează prapurul cu marginile în afară.
Se umple tăvile pe jumătate cu compoziția de drob, se aranjează ouăle fierte pe mijloc și se acoperă cu cealaltă jumătate de compoziție.


Se acoperă cu prapurul.



Se dă la cuptor pentru 50-60 minute sau până se rumenește prapurul ușor.



Se servește rece.


Poftă bună!