Lasagna - rețetă clasică

 

Ingrediente pentru Lasagna - rețetă clasică


12 foi lasagna,
1 kg carne de vită tocată
750 ml suc de roșii
1 ceapă
4 căței usturoi,
2-3 linguri ulei,
0,5 kg mozzarella,
oregano uscat
busuioc uscat
sare, 
piper.
 


Mod de preparare:

Se călește ceapa tocată până devine translucidă.
Se adaugă usturoiul tocat mărunt și se amestecă.
Se adaugă carnea tocată.
Se amestecă și se lasă pe foc pănă scade aproape tot lichidul lăsat.
Se condimentează cu sare și piper.


Într-o tavă termorezistentă se toarnă tot sucul de roșii.
Se aranjează un  strat de foi de lasagna, una lângă alta, în cazul meu au fost 4 foi.
Se adaugă o treime din carnea tocată.
Se presară busuioc și oregano.
Se adaugă o treime din cantitatea de mozzarela.
 
Se repetă operațiunea de încă 2 ori.

Se dă la cuptor (preîncălzit la 180 grade C) pentru 30-45 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

Se servește imediat cât este foarte fierbinte.

 
Poftă bună!

Comentarii

Postări populare