Pască tradițională de Paște
Ingrediente pentru Pască tradițională de Paște
Aluat:
400 g făină
2 ouă,
150 g zahăr,
200 ml lapte,
1 pliculeț drojdie uscată,
100 ml ulei,
un pliculet zahăr vanilat,
esență rom,
esență vanilie
un praf de sare.
Umplutura:
500 g brânză de vaci
3 ouă,
100 g smântană
200 g zahăr
150 g stafide
2-3 linguri griș
2 plicuri de zahăr vanilat
esență de vanilie
sare
3 ouă,
100 g smântană
200 g zahăr
150 g stafide
2-3 linguri griș
2 plicuri de zahăr vanilat
esență de vanilie
sare
1 gălbenuș,
1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele pentru aluat.
Laptele trebuie să fie călduț.
Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei- a se scoate cu minim o oră din frigider.
Nu uitați să adăugați un praf de sare.
Se frământă 10-15 minute.
Se lasă la crescut într-o camera unde este cald, până se dublează ca volum.
Pentru umplutură se amestecă brânza de vaci cu ouăle,smântâna,grișul, zahărul, stafidele, zahărul vanilat, esențe după gust și un praf de sare.
Ungem cu ulei o formă rotundă cu pereți detașabili.
Se poate folosi și hârtie pergament după preferință.
Se pune pe fundul tăvii 1/2 din aluat întins.
Din 2/3 din aluatul rămas se face un colac , care se pune de jur-împrejurul tăvii.
Se toarnă compoziția de brânză.
Din ultima treime, se va face o cruce.
Se va unge cu gălbenuș de ou frecat cu puțin zahăr
Se coace în cuptorul încins în prealabil la 180 grade C pentru 50-60 minute, sau pănă se rumenește frumos deasupra.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu