Gălbiori în sos de smântână

 

Ingrediente pentru rețeta Gălbiori în sos de smântână

500 g gălbiori proaspeți
2 linguri ulei,
50 g unt,
1 ceapă,
3-5 căței de usturoi.
200 ml smântână,
sare,
piper.
mărar verde


Mod de preparare:


Se spală gălbiorii sub jet de apă rece pentru eliminarea tuturor impurităților.
Se lasă la scurs.


Bucățile mai mari se taie pe jumătate.
Se topește untul într-o cratiță, se adaugă uleiul și se călește ceapa tocată julienne.


Se adaugă gălbiorii și se amestecă din când în când pănă va scădea zeama lăsată.


Într-un mojar se zdrobește usturoiul curățat cu un praf de sare.


Se adaugă peste ciuperci și se amestecă.
Se adaugă smântâna și se amestecă.



Se mai lasă 2-3 minute, apoi se stinge focul.
Se presară mărar verde tocat mărunt.
Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat.


Se servește fierbinte alături de mămăligă sau paste.

Poftă bună!