Stufat de miel

 


Ingrediente pentru Stufat de miel

1 kg carne de miel cu os/fără os
2-3 linguri ulei de măsline
7-10 fire de usturoi verde  
7-10 fire de ceapă verde  
500 ml apă/supă
200 ml vin alb
3 linguri pastă de roșii  
sare,
piper

 

Mod de preparare:

Carnea de miel se lasă 5 minute în apă rece.
Se scoate și se lasă la zvântat.


Ceapa si usturoiul verde se spală, și se taie partea albă în bucăți de 1-2 cm, iar partea verde în bucăți de 3-4 cm.



Bucățile de carne de miel  se prăjesc în ulei pe ambele părți.


Se adaugă partea albă de la ceapă și usturoi și se amestecă.


Se adaugă apa/supa și vinul.
Se acoperă cu capac și se lasă la foc mic 20 minute.
Se adaugă partea verde de la ceapă și usturoi și se amestecă.


După ce se înmoaie ceapa, după 3-5 minute, se adaugă pasta de roșii.


Se amestecă și se lasă la foc mic pănă scade sosul.


Se condimentează cu sare si piper.
Se servește imediat.
Murăturile ar putea fi garnitura excelentă .

Poftă bună!