Papanași

 

Ingrediente pentru Papanași - 6 bucăți mari


500 g brânză de vaci,
2 ouă,
20 g zahăr vanilat,
un praf de sare,
1 linguriță esență de vanilie,
300 + 50 g făină
10 g praf de copt,
1 lingutiță bicarbonat de sodiu
ulei pentru prăjit
dulceașă de afine sau vișine
smântână pentru servit - 2-3 linguri pentru fiecare papanaș

Mod de preparare:

Brânza de vaci se amestecă bine până devine pufoasă, fără cocoloașe.


Se amestecă brânza de vaci cu ouăle, zahărul vanilat, esența de vanilie și sare.



Multe rețete conțin și foarte mult zahăr, eu am optat pentru eliminarea lui, zahărul vanilat și dulceața fiind destul.
 
Se adaugă 300 g făină cernută  împreună cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. 


Se amestecă până la omogenizare.
Se transferă aluatul pe o planșetă de lemn sau silicon și se rulează.



Se taie capetele, iar restul aluatului se împarte în 6 părți aproximativ egale.

 

Vom presăra pe planșetă restul de făină - 50 g.
Din fiecare capăt vom face câte 3 bile, pentru că vom avea nevoie de 6 bile în total.
Din celelalte părți vom modela gogoși cu o gaură în mijloc.


 
Se vor prăji pe rând în ulei pe ambele părți până se vor rumeni.
Atenție pentru că iși măresc volumul la prăjire.




Se servesc fierbinți cu câte 2-3 linguri de smântână și 2-3 linguri de dulceață.


Dulceața ar trebui să fie o dulceață de vișine, aceasta fiind un pic mai acrișoară, merge de minune. 
Poftă bună!

Comentarii

Postări populare