Ciorbă de lobodă
Ingrediente pentru Ciorbă de lobodă
o salată verde mică,
4-5 fire ceapă verde,
2-3 linguri cu ulei.
1 ceapă
2 morcovi,
500 ml borș
500 ml apă
1-2 linguri leuștean tocat
1-2 linguri pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Loboda, salata verde și ceapa verde se pun în apă rece pentru 10-15 minute.
Se spală în mai multe ape și se lasă la scurs.
Se toacă mărunt.
Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt.
Morcovul se curăță, se spală și se dă pe răzătoarea mare.
Se călește ceapa în ulei până devine aurie, se adaugă morcovul și 500 ml apă.
Se lasă la fiert pentru 15 minte.
Se adaugă borșul fiert.
Se adaugă loboda, salata verde și ceapa verde.
Se mai lasă 4-5 minute pe foc.
Se condimetează cu sare.
După ce se stinge focul se adaugă pătrunjelul și leușteanul.
În momentul servirii, se mai pot adăuga frunzulițe de pătrunjel,
Comentarii
Trimiteți un comentariu