Ingrediente pentru Mâncare de ștevie
5 legături mari de ștevie
1 ceapă
1 conservă roșii tocate în suc propriu
1-2 linguri ulei
sare
piper
Mod de preparare:
Se taie coada de la fiecare frunză de ștevie.
Se pun toate frunzele în apă rece cu o lingură oțet pentru 10-15 minute.
Se clătesc în mai multe ape.
Se pune la fiert într-o oală destul de încăpătoare, apă rece cu un praf de sare.
Când apa clocotește, adăugăm frunzele de ștevie pentru 1-2 minute.
Se scot într-un castron cu apă rece.
Se pun la scurs, după care se vor toca mărunt.
Se călește ceapa tocată mărunt în ulei până devine aurie.
Se adaugă roșiile tocate cu tot cu sos și se lasă pe foc pentru 10 minute.
Se adaugă ștevia tocată și amestecăm.
Se lasă pe foc pentru 2-3 minute.
Condimentăm cu sare și piper.
Este o mâncărică ce poate fi servită ca atare în zilele de post, ca și garnitură lângă o friptură sau la micul dejun cu un ou lângă.
Poftă bună!